Home mijn kijk op bezielen

mijn kijk op bezielen

by Paul

Voor mij gaat bezielen over energie, de balans vinden tussen ‘Buik’, ‘Hart en ‘Hoofd’. En waar is de beste plek om dat te oefenen? In de natuur! Juist in de natuur draait het om ‘Harmonie’, ‘Balans’ en ‘Ritme’. Wie beide concepten beheerst heeft een fijn(er) leven.

(Her)ontdek je eigen bezieling. Ik neem je graag mee op je eigen ondervindingsreis. Het recept is ‘eenvoudig’ en in de natuur doen we onze inspiratie op. De natuur is eigenlijk een perfect natuurlijk ‘medicijn’. Het is aangetoond dat er onze vermoeidheid afneemt (Aandacht hersteltheorie). Er vindt daadwerkelijk een verandering op in onze hersenactiviteit (in onze subgenuale prefrontale cortex). In de natuur zullen we mentaal en emotioneel opnieuw opstarten en opladen, gepieker neemt af en we zijn er beter in staat onze emoties een plek te geven. En hoe meer we ons leven in de natuur opzoeken, des te langduriger en sterker de positieve effecten zijn.

De natuur duwt ons naar een grotere aanwezigheid. Het gevoel dat niets anders echt gebeurt dan datgene wat zich op het moment ontvouwt. Deze gedachte ligt overigens ook aan de basis van veel meditatietechnieken. En zoals Lao Tse al zei: ‘de natuur neemt van wat teveel is om goed te maken wat tekortschiet’. Bezielen voedt…